Make your own free website on Tripod.com

Nos. 65-ös évjárat vagyok, családos, Réka nevű lányom '92 januárjában született.

Egyébként elektroműszerész a szakmám, jelenleg egy kis számtech boltom van, ott dolgozgatok.

Hobbim nagyon sok van. Imádok minden elektromos cuccot, legyen az porszívó vagy videomagnó, tök mindegy (majdnem :-)).
Filmmániás vagyok. Kedvenc videokat nem mondok, mert nagyon sok van. A Star Wars-tól kezdve Jack Lemmon-ig minden jöhet. A zenével is így vagyok. Abból is szinte mindent, ami tetszik. Régen inkább a metált kedveltem, most mindenevő vagyok, bár a rappet nem szeretem, sem a technot.
Szeretem a sci-fi irodalmat, az igényesebb krimiket, Rejtőt, az angol humort. (Pl. Wodehouse könyveit.)
Aztán a PC. Nagyon fontos nekem. Legalább annyira érdekelt a szövegszerkesztő progi, mint egy játék.

A gémek közül a kedvenceim a Lucas játékok voltak és a szimulációs programok. Így jutottam el a Flight Simulator-ig is.
Mindig érdekelt a polgári repülés, és noha régen sokat játszottam harci szimulátorokkal, amikor a FS-t megismertem, onnantól kezdve más nem érdekelt.
Komolyabban a 98-as verzóval kezdtem el foglalkozni. Akkor már érdekelt a navigáció is. Nagyon nehéz volt a dolgom, mert egy haverom sem volt, akit érdekelt volna a repülés. A számomra amúgy is ismeretlen és érthetetlen dolgokat a neten keresgettem meg, angol leírásokból tanultam meg. Feledhetetlen élmény volt, mikor első, saját készítésű navigációs útvonalamon eljutottam Frankfurtból Párizsba.
Aztán (immár a 2000 verzióval) próbálkoztam ismerősökre szert tenni a Zone com-on. Sikerült két magyar srácot találnom. Egyikükkel létrehoztunk egy magyar virtuális légitársaságot, a Play Air-t. Engem csak az inspirált, hogy magyarokat találjak.

Nem sokkal később rátaláltam a FS Klubra. Itt egy csodálatos társaságra leltem! Mindenben segítettek, befogadtak. Megismertem sok remek embert, amatőröket, mint jómagam és valódi pilótákat is. Mondhatom, rengeteget tanultam Tőlük. Két hónap alatt a négyszeresét tudtam annak, mint amit magamtól tanulgattam éveken át. Ez értendő magára a repülésre, navigációra, de még az angol foniára is. Utóbbi által megvalósult az az álmom, hogy végre megértem az élő ATC-t (Air Traffic Control). Ez egy borzasztó érdekes "világ". A neten bele tudok hallgatni pl. a Kennedy reptér irányításába, de akár rádión is hallgathatom Ferihegyet. A tagoknak köszönhetően már értem is, amit hallok. :-))

Hát röviden (?) ennyi.

Jó barangoást! Remélem találtok pár érdekes dolgot az oldalon, a repüléssel kapcsolatos lapokat folyamatosan fogom bővíteni, ahogy időm engedi.


Néhány kép rólam és családomról

elf1.jpg (1376 bytes) elf2.jpg (1298 bytes) rek1.jpg (1612 bytes) rek2.jpg (1339 bytes) rekelf.jpg (1805 bytes) apa.jpg (793 bytes) rg.jpg (1317 bytes) rgreka.jpg (1932 bytes)
               home

home