Make your own free website on Tripod.com

FAQ FS2004, 2002 és 2000

Gyakori kérdések, mi micsoda, hogyan kell csinálni, stb.


 

FS2004

Telepítés:

Nem sok a különbség a 2002-höz képest. Főként a beállítások változtak meg, ezt mindenki tapasztalja majd. Sokkal finomabban hangolható a géped erősségéhez.
Sokkal szebbek a felhők és egyebek, de most a lényegre térek.

Az első dolog ilyenkor az, hogy hogyan használható az új progi együtt a régi kiegészítőkkel? Nos, nagyon sok repülőgép átrakható, akár még a 2k-s gépek is, panellel együtt. Ennek sajnos van egy hátránya is, méghozzá az, hogy azt tapasztalni, nem sok új ingyenes kiegészitő készül, inkább csak a régieket pofozzák át. Sok esetben elég a 2002-ből az "fssound.dll" átmásolása és a cfg filébe való "Oldmodules" bejegyzés. (Erre részletesen nem térek ki, mert a legtöbb ilyen gép leírásában szerepel a pontos módszer.)
Általában nincs probléma, a tapasztalat az, hogy a komplikáltabb cuccok okozhatnak fagyásokat. A scenery-k többsége is használható, legalábbis a 3D objecteket tartalmazóak igen, persze csak akkor, ha van hozzájuk update, mert egy picivel minden odébbkerül. Például a Free LHBP-nek készült egy teljesen új változata, mert kisebb dolgokat ki kellett javítani benne, de leginkább odébb kellett pakolni, más nem nagyon okozott gondot.

Most pedig az egyik legfontosabb: hogyan csatlakozhatunk az új szimmel hosztba, illetve VATSIM-re?

A hoszt majdnem változatlan, némi újdonság megfigyelhető, a hoszt sokkal stabilabb, ez tény (szintén a tapasztalat mutatja), a többiek gépének mozgása sokkal finomabb, stb, stb. Viszont totál padlóra került a SquawkBox és az FS Navigátor.
Az FSnav új verziója már elkészült és letölthetö (oldalcimeket keresd a linkeknél), viszont az SB az nem változott. Akkor hogyan is menjünk VATSIM-re?

Elsőként ugyebár legyen meg az SB utolsó verziójának telepítője. Aztán pl. a www.vatsim.net oldalról szedjük le a SBRelay nevű kis progit!
Ez nem más, mint egy virtuális szerver a saját gépünkön! Lehetővé teszi, hogy segítségével a 2002 és a 2004 egy hosztban repülhessen, valamint, hogy a régi SB-vel is mehessünk VATSIM-re. Az egész progi egy exe file és egy readme, amit érdemes is elolvasni!!!

Nos, akkor nézzük, hogyan is kell csinálni a dolgokat.
Logikusan az FS, az SB telepítve van, kell FSUIPC.dll is, ami mostanra fizetős és ingyenes verzióval is rendelkezik. (Ha az SB sírna az ingyenes FSUIPC láttán, akkor sajnos kell a fizetős verzió.)
Tehát a folyamat:

1: FS indít, de semmit nem teszünk, csak elindítjuk!!!

2: Sb Relay indít. Megjelenik egy fehér ablak, majd alul kiírja egy kis idő múlva, hogy csatlakozhatsz a 2004-gyel.

3: Bemegyünk az FS Connect pontjába, de NEM a hosztot indítjuk el, mint eddig, hanem a Join gombbal fogunk belépni az SB Relay által létrehozott virtuális szerverre! Ehhez csak annyit kell tennünk, hogy az IP helyét üresen hagyjuk, tehát nem írunk be semmit és így kattintunk a Search gombra! (Ha netán ez nem hozna eredményt, akkor a Relay readme-jében megtaláljuk a virtuális szerver IP számát, azt írjuk be. De erre nem lesz szükség.)

4: Tehát a Join gombbal beléptünk a Relay progiba. Ezt már az FS-ben is látni fogjuk! Most indítjuk az SB Host progit, ami mást nem csinál, mint megnyit egy üres ablakot. Ezután közvetlenül indítjuk az SquawkBox exe progit, majd szépen végigmegyünk a már megszokott módon az egészen.
Gyakorlatilag semmi különbség nincs az eddigiekhez képest, mert az SB magától fogja megtalálni a Relay által létrehozott hosztot és ebbe fog belelépni.
Nincs más hátra, mint előre, fel a VATSIM-re!

Összegezve: az egész különbség csupán annyi, hogy az FS-sel nem indítunk hosztot, hanem ennek szerepét a SB Relay kis progi veszi át, ebbe csatlakozunk bele az FS-sel és az SB-vel is!

Egy nagyon kiváló, totálisan a már megszokott kapcsolatot tudjuk létrehozni ezen a módon.

Hirtelen ennyi, majd talán még írok bővebben, ha valami eszembe jut. Ha kérdés van, jöhet e-mail-ben!!!

****************************************

Regisztrálás VATSIM-re:

A VATSIM oldalon a baloldali frame részben kell kutakodni. Becsapós, mert egy halom link van, de speciel a feliratkozás egy JOIN NOW feliratú kis logóra kattintva érhető el.

Ha erre kattintasz, akkor a jobb oldalon is megjelenik a kis logó egy halom szöveggel, ismét kattints a logóra. A következő jelenik meg:

"Before proceeding with your registration to VATSIM.net, you must agree to the terms of the VATSIM.net Code of Regulations, the VATSIM.net User Agreement and the VATSIM.net Code of Conduct. You can read these documents in their entirety by clicking HERE.

YES - I have read the VATSIM.net Code of Regulations, User Agreement
and Code of Conduct, I agree to their Terms and Conditions and wish to
proceed with my membership application.

NO - I have not read or do not agree to the Terms and Conditions of
the VATSIM.net Code of Regulations, User Agreement and Code of Conduct and I do not
wish to proceed with my membership application.
"

Mielött belépnél, el kell fogadnod a vatsim szabályait stb... Tehát itt a "yes" szövegre kell kattintani, addig nem enged tovább.

Ha a yes-re kattintottál ez jön:

READ THE FOLLOWING INSTRUCTIONS CAREFULLY BEFORE YOU COMPLETE THIS FORM

Nagyjából ez áll itt, hogy olvassd el a következö instrukciókat mielőtt kitöltöd a lapot, mert fontosak.

Kb. ez állmég ott: csak angol karaktereket használj kitöltéskor. Ha véletlenül rossz e-mail cimet adsz meg, akkor nem fog sikerülni a regisztráció és nekem úgy jön ki, hogy nem is tudod megismételni.

A kapott levélre, amiben a password lesz NE válaszolj. Ha olyan a rendszered, hogy automatikusan küld egy választ rá, akkor tiltsd le, mert Spam-nak veszi és
különben ök tiltják le a te password-dödet.

Nagyon fontos, hogy csak elöfizetöi a-mail használható!!! Tehát pl elfogadja az elenderét, datanet stb stb, de nem fogad el se freemail se hotmail stb stb cimeket!!!

Ennyi. Aztán jön a név,
First name pl. Janos ("a" betüvel és nem "á"-val!!!),
Last name pl. Kovacs,
E-mail, aztán Confirm e-mail ugye, hogy újból ird be a mailcimet, hogy nehogy véletlenül rosszul add meg (véletlen lenyomott billentyü stb.),
Age az a korod,
Password reminder az a jelszó emlékeztetö, ami divat mostanában, pl a kutyád neve stb stb, ha elfelejtenéd a jelszót, akkor erre tudsz hivatkozni,
State province ez nekünk elvileg nem kell, max Pest Megye lehetne, de felesleges,
Country, ugye itt kiválasztod a listábol az országot,
I am-hez kiválasztod, hogy mi vagy: enthusiast "megszállot", tehát akinek ez a hobbija, aztán van igazi pilóta vagyok, igazi ATC irányitó vagyok, stb.
Select your preferred region: válaszd ki azt a helyet ahol leginkább repülsz, amit elsösorban "preferálsz", ez a legtöbb magyar esetében Európa.

Ha minden oké, akkor katt a "register me" gombra és ennyi az egész.


 

FS2002

Pár szó az FS2002-ről:

Ha a full installt használod, akkor jó adag fájl (kb 2Giga) kerül a vinyódra, de ez az ajánlott. Lesznek hibák, főként multiban. (Nem látod a másik gép nav fényeit, a csetablakban a szöveg ellapozódik), de ettől függetlenül nagyon durva hibát nem tapasztaltam eddig. (Várjuk a patch-t!) A multi stabilabbnak tűnik, mint a 2k-ban volt, legalábbis eddig nem estünk szét egyszer sem. Új dolog, hogy a progi kiirja, ha valaki be, illetve kilép a hostból, ez nagyon okos gondolat!
Első ránézésre nagyon más a progi. Szebb. Ha többet használod, rá fogsz jönni, hogy sokkal szebb! Elsőre meglepő, hogy a panelek - kis változtatásoktól eltekintve - azonosak a régi verzióval, pár órai repkedés után már nem lesz zavaró, mert annyi újat kapunk, hogy ez nem veszi el a kedvet. Nagyon ajánlom a virtual cockpit használatát! Főleg kisgépes repeknél, de én már 737-ben is azt használom. Engem különösebben nem érdekelt ez az újdonság, de be kell vallanom, nagyon szuper. Érzetre is kiváló és gyönyörűen lehet látni a vidéket, de még a pályát is, szinte érzi a gépet az ember. Landoláskor arra kell ügyelni, hogy a virtual panel középen legyen, ugyanis csak akkor tudod megítélni, hogy a pálya vonalán vagy-e. Ez az egy titka van az ilyen módon végrehajtott landolásnak.
A progihoz használható már az FSUIPC új változata is (Schiratti) és a közeljövőben remélhetőleg egyre több kiegészítő jelenik meg.

Régi gépeket nyugodtan be lehet pakolni, korrektül fognak működni, amennyiben jó gépről vagy panelről van szó. Miután a 2002-ben a rádió más, egyes paneleknél ez elég furán működik, számitsatok rá.

A gyorsaság azon múlik, hogy: milyen VGA driverünk van. Nagyon lényeges próbálkozni, főleg, ha fagyások vannak! Aztán oda kell figyelni, hogy a grafikát mennyire "húzzuk fel". A 2002-ben nagyon sok dolgot nyugodtan feljebb lehet állítani, mert nem lassulunk tőle, de a túlzásoktól óvakodni kell.
Egy viszont tény. Ha látni akarunk magányos repeink közben forgalmat, akkor a Dynamic Scenery-t érdemes bekapcsolni és magasabb értékre állitani, egyébként hiába halljuk az ATC-től, hogy szembe forgalom van. :-))

A végleges verziónál kivették a gépek "látványos" törését. Én nem vagyok egy elmebeteg szadista, ráadásul ritkán zuhanok le :-)), de ettől függetlenül úgy gondolom, hogy amennyiben zuhi van, akkor törjön az a gép rendesen, ha egyszer szimulátornak hivják ezt a progit! (És butaságnak tartom ennek a kiszedését.) Igy aztán adok egy megoldást, ugyanis nagyon egyszerű dologról van szó. Le lehet tölteni Fliht Sim-ről, de én kockázatosnak tartom, ugyanis a régi béta FS gépeivel írja felül az újakat és ki tudja, nem javítottak-e azóta ezeken a dolgokon? Tehát nem javaslom a felülírást, már csak azért sem, mert a gépekbe összesen egy rövidke sort kell "beírni" egy normál editorral (pl. Wordpad), amit bárki tök egyszerűen megtehet és így biztosan nem szúrja el a gépeit.
Tehát a megoldás:

Elsőre egy FS Prof. végleges verzió 737-esének aircraft.cfg-jéből egy részlet:

[fltsim.0]
title=Boeing 737-400
sim=Boeing737-400
model=
panel=
sound=
texture=
kb_checklists=Boeing737-400_check
kb_reference=Boeing737-400_ref
atc_id=N700MS
atc_airline=American Pacific
atc_flight_number=1123
ui_manufacturer=Boeing
ui_type=737-400
ui_variation=American Pacific Airways
description=One should hardly be surprised that the world's most prolific manufacturer of .... (itt jön egy baromi hosszú blablabla :-))

Egy átjavított "törős" 737 aircraft.cfg:

[fltsim.0]
title=Boeing 737-400
sim=Boeing737-400
model=
panel=
sound=
texture=
kb_checklists=Boeing737-400_check
kb_reference=Boeing737-400_ref
atc_id=N700MS
atc_airline=American Pacific
atc_flight_number=1123
ui_manufacturer=Boeing
ui_type=737-400
ui_variation=American Pacific Airways
visual_damage=1
description=One should hardly be surprised that the world's most prolific manufacturer of ....

Nos, ennyi az egész! Így biztosan nem szúrjuk el a gépünket, de látni fogjuk a törést, ha zuhantunk.

Még egy dolgot tudni kell. Ha például egy 737-nek 3 festése van, akkor a cfg fájlban lesz [fltsim.0] aztán [fltsim.1] és így tovább. Ezen pontok alatt a szöveg azonos, nekünk pedig az összes helyre be kell raknunk a kis pirossal jelölt sort. Ezen a módon a gyári gépek kb 10 perc alatt átírhatóak. (Ha valami nem világos, mail to me.)

Ismert hibák, javítások:

Természetesen vannak hibák a progiban, főleg a multiban. Felsorolom a legzavaróbbakat:

Nagyon fontos dolgot figyeltem meg! Volt olyan, hogy rep. közben (nézetváltás, stb.) hirtelen az FPS leesett a felére. Szenvedtem vele, újraindítottam. Aztán véletlenül rájöttem, hogy nyomni kell egy Alt+Enter-t, akár kétszer (pl. full screen -> ablakos és vissza) és az FPS ismét jó lesz!
Ha multiban repülsz, ne próbálj ATIS-t állítani, mert nem jön be. Egyértelműen hiba. (A beépített ATC sem működik, de ez logikus.)
Nem fogod látni a többi gép navigácíós fényeit, csak a landing lights-ot.
Ami jó hír, hogy a Multi settings pontban nyugodtan bekapcsolhatod a Send aircraft detailed és a Receive pontokat, mert bármilyen géppel is repül a másik ember, nem fog fagyni a szim miatta.
Kevésbé zavaró hiba, hogy a 2002-ben hallod a többi gép hangját is, viszont akkor is hallod, ha a társad leállította a hajtóművet.
A propos gépeknél a légcsavart állni látod akkor is, ha társad gépének jár a motorja.
Nem látod társad kondenz csíkját.
Némely felhő igen érdekesen néz ki, nagyon remélem, hogy lesz javítás!
Pozitív dolog, hogy a másik gépén is látsz mindent: flaps állása, futó, stb. De akár egy felvett video visszajátszásánál is látod, hogy mikor mekkora flapset tettél ki, sőt, végre pontosan látod a műszerek állását is, tehát pontosan olyan, mint egy video felvétel, így utólag teljesen ki lehet elemezni egy landolást. (Ami nagyon tetszik, hogy a force joy-omon még a force hatásokat is érzem videonál, ha ráteszem a kezem!)
Elég nagy távolságokból "töri egyik gép a másikat", így aztán érdemes kikapcsolni a gép-gép törést.
Néha itt is "bemegy a föld alá" a másik gépe, de jóval ritkábban fordul elő, mint régen.
Ha multiba csatlakozol, ne legyen a szim pause állásban, mert graf hibát okozhat!
A chat ablakban a szöveg folyamatosan ellapozódik és nem az utolsó sort látod. Ennek kivédésére én azt teszem, hogy beírom a szöveget, elküldöm és bezárom az ablakot, pont úgy, mint magától történne full screen üzemmódban, így a választ én már nem az ablakban, hanem fent, futó szövegként látom.

Most ezek jutottak eszembe. A javításokat illetően: létezik 1-2 progi, ami a hibákat korrigálja. Pl. a multi cset ablakra egy DOS ablakos progi, amit a host előtt kell indítani. Van egy másik, ami arra való, hogy virtual nézetben lásd a szárnyon a saját fényeidet, de állítólag ettől a többi gépét is látni fogod.
Én egyiket sem használom, több okból. Nem nyúlok bele a szimbe mindenféle kétes javító progival, mert aztán nem fogom tudni, mitől vannak fagyásaim. Inkább várok a hivatalos javításra. Persze mindenki saját belátása szerint cselekedhet.

Hirtelen ennyi a 2002-ről, ha lesz több tapasztalat, felrakom ide!


FS2000

Hogyan kell telepíteni, beállítani a FS2000-et:

Maga a telepítés nem nehéz. Ami fontos, hogy utána egy javító patch-t kell felrakni. Ebből két darab volt, jelenleg a második érhető el, ami elvileg minden hibajavítást tartalmaz. Ez megtalálhato a MS oldalán. A patch felrakása előtt érdemes elrakni az eredeti FS2000.exe-t, hátha nem indul a játék a javítás felrakása után. Ha ez előfordulna, akkor az eredeti exe filével felül kell irni az újat. Minden javítás megjelenik a játékban és a közhiedelemmel ellentétben az FS tökéletesen fog működni multiplayer üzemmódban is.

A beállításoknál fontos, hogy milyen hárdverrel rendelkezünk. Igazából minden összességében számit. A RAM, CPU és a VGA is. Az biztos, hogy nem érdemes mindent a maximumra rakni, mert nagyon lelassul a gép és nem ad annyi plusz dolgot, hogy megérje. (Pl. az épületek árnyékának kikapcsolásával plusz 3-5 FPS nyerhető.)
A sebességnél nagyon fontos a VGA driver és a DirectX. Érdemes a 8a verziót használni, VGA driverek között pedig a neten az adott kártyához akár többet is leszedni, megnézni melyik stabil, nem fagy és melyikkel gyorsabb a gép.

A repülést realisztikussá teszi a Real weather, amit minden repkor érdemes leszedni. Olyan felhőket, stb. kapunk ezzel, amit egyébként sehogy sem tudunk beállítani. Ehhez van egy segédprogi, az FSUIPC.dll. Ebből is érdemes a legújabbat leszedni. Több beállítást magunknak is megadhatunk majd a FS-ben megjelenő menüben. Jó tudni, hogy multiban nagyobb stabilitást adnak az újabb verziók.

Közös rep, multi:

Miután a FS-hez egy halom panel, gép, stb található fizetős és ingyenes verzióban egyaránt, így könnyen előfordulhat, hogy amikor másokkal együtt repülünk, akkor mindenki egészen más repgépekkel megy be a multiba. Ez rengeteg fagyást eredményez. Olyan is előfordul, hogy 5 játékos közül egy fagy le vagy esik ki a multiból folyamatosan emiatt.
Erre egy biztos megoldás van, méghozzá a Flights/Multiplayer/Setting pontban ki kell kapcsolni (magyarul ne legyen beikszelve) a "Send detailed aircraft information" pontot! Igy teljesen stabil multi hozható létre és mindenki azzal repül, amivel akar.
Hátránya, hogy nem látjuk egymás futóit, illetve adott esetben a propos gépnél a légcsavart. Cserébe viszont minden tökéletesen működik.

Miért látjuk egymást másnak, mint ami valójában:

Szerintem teljesen logikus a dolog, sokak szerint "hülyeség". Tulképp arról van szó, hogy egy közös gémben az egyik PC a másiknak átküldi a repgépek infoját. Ha ez valakinek nincs meg, akkor az FS nem fogja tudni értelmezni, ezért megjeleníteni sem a másik játékos repgépét. Szerintem logikus, hiszen nagyon lelassítaná a játékot, ha egy texturát küldenénk a többiek gépére, hiszen még a saját PC-nk is lassul egy komolyabb repgéptől. Mások szerint viszont át kéne küldeni, de legalább egy olyan infot kéne tudnia értelmezni az FS-nek, hogy milyen tipusú repgépről van szó (pl. 747) és egy alaptexturát ráraknia. Ez ízlés kérdése, ami hasonló megoldást én eddig láttam, az valami olyan borzalmas ronda volt, hogy nem is használtam inkább.

Hogyan védhető ki az előbb felvetett probléma:

Két megoldás van.
1: Ha állandó, baráti körben repülünk, akkor társunknak odaadjuk a mi gépünket, ő is feltelepíti magának. Jó tudni, hogy nem kell mindent feltennie, ha nem akarja használni, elég csupán az air file és a texturák.
2: Amikor belépünk a multiba, akkor egy alapgépet töltünk be. Pl.: 747-tel akarunk repülni, akkor a hozzá leginkább hasonló méretű gépet rakjuk be, a gyári 777-et. Aztán, mikor a többiek is beléptek már, akkor váltunk repülőt. A többiek gyári 777-nek fognak minket látni a továbbiakban.

Hogyan tartjuk a kapcsolatot egymással egy multin belül:

Enter lenyomására egy chat ablak ugrik elő. A jobb oszlopban láthatjuk társaink hivójelét (azt a nevet, amivel belépett a multiba), a bal oldali részben látjuk az "üzeneteket". Az ablak becsukható és ismét megnyitható bármikor.
Itt jegyzem meg, hogy nem árt rövid hívójelet használni! Sokan ilyeneket írnak be pl.: "MALEV-HA3456 Kis Jenőke". Az ehhez hasonló kiírások enyhén zavaróak, ugyanis amikor a másik repép messze van, a feliratot akkor is normál (nagy) méretben látjuk. Ha több ilyen gép van jelen a multiban, akkor a sok szövegtől semmi nem látható, ha pl. társaink már leszálltak, akkor sokszor még a futópálya is láthatatlan a halom betűtől. Jobb tehát a 3, max 4 betűből álló hívójel használata.

Ha valaki ennek ellenére ragaszkodik a kilóméteres hívójelhez, akkor egy megoldás marad részünkről:  A Multiplayer/Settings pontban kikapcsoljuk a "Display player names" pntot, így a feliratok nem jelennek meg a gépek fölött. Nem túl jó dolog, de ha nincs más választás...

Egyéb eszközök:

Aki nem szeret gépelni vagy egyszerűen valósághűbbé akarja tenni a repülést, az használja a Roger Wilco nevű progit. Megtalálható a www.rogerwilco.com oldalon. Ingyenes, használata ott részletesen le van írva.

Hol repülhetünk multiban:

Barátainkkal, egy klubban, stb. Ha egyik sem áll rendelkezésre, akkor találhatunk társakat a neten. Erre a célra szolgálnak a www.zone.com szerverei. Itt kimondottan erre a célra vannak telepítve szerverek, más gémekhez is találunk egy halom helyet. Egy regisztráció után bárki beléphet ide, maga is csinálhat hostot vagy ő lép be mások által létrehozott játékba.

Egy másik megoldás lehet a VATSIM. Ez egy virtuális légtér, melyben virtuális pilóták repülnek virtuális irányítók segítségével. Volt egy IVAO nevű dolog, ami mostanság is működik ( http://www.ivao.org ). Ez egy "lazább" hely, ennek ellenére én kaptam már itt olyan tökéletes irányítást, hogy jobbra nem is vágyhattam volna. Ebből vált ki a későbbiekben nagyon népszerű SATCO, amit nemrégiben felváltott a VATSIM ( www.vatsim.net ).
Ezekre a helyekre szintén regisztráció után lehet bejutni, akár irányítóként, akár pilótaként. Amikor egy segédprogival ezekre a helyekre felcsatlakozunk (ez az SB, Squawk Box nevű progi), akkor gyakorlatilag láthatóak leszünk a virtuális irányitók radarernyőin és repterenként, körzetenként kaphatunk irányítást, mint a valóságban. Ennek a  SB segédproginak van egy multiplayer része is, így a többi gépet is láthatjuk a neten.

Itt most egy dőltbetűs megjegyzés következik, akit nem érdekel, ugorja át.
Ez az egész egy csoda! Úgy repülhetünk, mint az igazi pilóták! Valóban így van, nem túlzás, amit mondok. Viszont...
Én jelenleg még tagja vagyok az FS Klubnak. Itt közös repüléseket rendeztünk, jött 8-12 pilóta, volt saját irányítónk a megtervezett utakra. Nagyon élvezetes repülések voltak ezek. Hosszabb távok megtételénél tudtunk egymásnak irogatni a FS cset ablakában, miközben RW-n hallottuk egymást, illetve az irányítót. Az út folyamán a hozzánk közel eső gépeket láttuk, élvezhettük a többiek felszállását, landolását, sőt, még a végső megközelítést is egy nehezebb reptérnél. Nagyon jó hangulatú repeket csináltunk sok alkalommal.
Amikor én a SATCO-val megismerkedtem, eleinte nagyon tetszett. A multija elég ócska volt. Volt olyan, hogy egy gépből hármat láttam, máskor pedig egyet sem, noha ott állt mellettem. Kásőbb az újabb SB megérkezésével némileg javult a helyzet. Viszont egy dolog sosem volt jó: itt maximum 40 mérföldes távban lévő gépeket lehet látni, de ez a valóságban a szerverek lassúsága miatt jó, ha 20 mérföld. A legtöbb esetben kevesebb. Ráadásul a gépek össze-vissza ugrálnak, háromszor szállnak le, stb. Ez aztán borzalmas iilúzió romboló dolog és végülis oda jutunk, hogy a landolást sem látjuk normálisan. Még az sem állapítható meg sokszor, hogy összetört-e egy gép vagy csak a szerver vacakol.
A másik gond, hogy ugyebár itt is van egy cset ablak, akár a normál multiban, viszont itt nincs lehetőség beszélgetésre, mert az irányító látja, amit írunk. Csak és kizárólag úgy tudunk másokkal beszélni, hogy (ismervén a hívójelüket) az üzenet elé beírjuk az alábbiakat: ".msg HA-ALG szevasz!" (Persze amennyiben HA-ALG a haverunk hívójele.) Egy apró hátrány, hogy ezt csak ő látja, ha még két haverunk van ott, azok nem. Így aztán gyakorlatilag az egész elveszti az értelmét, a rep közbeni kapcsolattartás megszűnik.
Egy lehetőség maradna, hogy a "pilóták" hangban RW-n kapcsolatban maradnak és tudnak beszélgetni, viszont előbb-utóbb az irányítókkal is RW-n akarunk beszélni, ezért aztán gyakorlatilag külön-kölün repdesünk a naaagy virtuális légtérben, magányosan.
Természetesen ez az ÉN véleményem, attől még bárki élvezheti ezt a fajta repülést (sőt, én magam is élvezem, ha épp ehhez van kedvem).

Mik a VA-k:

Virtual Airlines, magyarul virtuális légitársaságok. Ezeknél a managelés elvileg úgy folyik, mint a valóságban. Persze kicsit egyszerűbbek a dolgok. A pilóták utakat kapnak, amiket teljesíteniük kell. Repült óraszámuk alapján lépkednek előre a ranglistán.
A nagyobb VA-knak több bázisuk van, bár ez néha megtévesztő is lehet. Sok VA-nál tapasztalható, hogy 2-3 bázisrepterük van, de alig van pilóta, esetleg egyes bázisokon senki sincs. Ezeknél inkább a látszat miatt van több HUB, hogy a légitársaság nagyobbnak és komolyabbnak nézzen ki.
A szabályokat légitársasága válogatja. Van olyan hely, ahol a menetrend szerint A pontból el kell jutni B pontba, majd a gépet vissza is kell hozni. Máshol ezt nem veszik ilyen szigorúan, illetve a pilóták kedvében akarnak járni azzal, hogy az útvonalak csak "oda" és csak "vissza" szakaszokból állnak. Így aztán A pontról B pontra kell repülni, de a következő repülés lehet A-ból D-be vagy akár F-ből A-ra. Ezek a társaságok is komolyan veszik a repülést, szigorúan veszik a jelentéseket, csak épp ki akarják használni azt, hogy ez egy virtuális világ és így akarják elérni, hogy ne legyenek túl sablonosak és unalmasak a repülések.
Van, ahol a pilóta választ, hogy épp milyen utat akar repülni, máshol a VA szabja meg.
Egyes helyeken az új pilótának vizsgát kell tennie, aztán van olyan neves VA, ahol ez nem szükséges. (Az én tapasztalatom azt mutatja, hogy a vizsga nem jó dolog, mert egyrészt majdnem mindenkit átengednek, másrészt ahol komolyan veszik az adminisztrációt, ott 2 leadott út után úgyis rájönnek, ha a pilóta nem profi, esetleg csal. Viszont az is tény, hogy egyes emberekre a vizsga ténye pezsdítően hat és nekiállnak tanulni.) Az viszont általánosnak tekinthető, hogy az új pilóták eleinte kisebb gépeken repülnek és egy bizonyos óraszám fölött jönnek a nagyobb gépek.

Miért jó VA-ban repülni:

Jó kérdés. Teljes mértékben én sem tudom a választ. Eleinte azért léptem be VA-ba, mert társaságot akartam. Együtt repültük az utakat és gyűjtöttük az órákat. Jó volt és mégis meghalt a dolog, mert a VA nem igazán foglalkozott velünk, a vezetés nem volt túl profi, a pilóták nem repültek rendszeresen, stb.
A mostani helyemen gyakorlatilag egyedül repülöm az útjaimat. Egy héten 1 útvonalat kapok, ha akarok, akkor pluszban kérhetek akár minden napra valamit. Komolyan veszem ezt az egészet, így nincsenek elmaradt útjaim. Ha nincs kedvem, a "kötelező" heti 1 utat akkor is megcsinálom. Az érdekes az, hogy ha kedvetlenül fogok bele, menet közben akkor is elkezdem élvezni a repülést, még a dokumentálást is, pedig nem az a legizgalmasabb benne.
A jelenlegi VA-mnál azért vagyok, mert a főnököm egy számomra nagyon kedves ember, aki a valóságban is pilóta. Igy realisztikusabbnak érzem a dolgot, hiszen Ő aztán tényleg érti a dolgát és tudom, hogy a leadott dokumentációt szakértő szemek nézik végig. Nekem ez ad értelmet az egész "pilótaságnak", nem a VA neve, mert az teljesen lényegtelen. Felőlem hívhatnak egy VA-t Lufthansa vagy British Airways Virtual Airlines-nek, attól az még nem biztos, hogy jó is.

Milyen VA-ba lépjünk be:

A tapasztalat azt mutatja, hogy jobbak a nagyobb VA-k. Egyértelmű, hogy egy befutott VA vezetése jó, mert különben nem lenne pl. kétszáz pilótája, hiszen valamiért ez a sok ember szeret ott repülni.
Ettől függetlenül azt mondom, hogy kisebb VA-kba is érdemes belépni! Minden VA a nulláról kezdte, idő kell hozzá, hogy híressé váljon. A vezetőség a fontos, hogy milyen emberek alkotják. Olyat kell választani, ahol a főnökség komolyan veszi a repülést és ért is hozzá. Persze ismeretlenül nagyon nehéz ezt előre megjósolni. (A honlapomon kizárólag olyan VA-t hírdetek, ahol biztosan tudom, hogy a delikvens nem fog csalódni!)

Hova ne lépjünk be:

Olyan helyre ne, ahol eleve látjuk, hogy komolytalanul mennek a dolgok. Sose adjunk a névre!!! Ez a legfontosabb szabály! Egy "nemzeti légitársaság" neve vonzó ugyan, de sokszor ebben ki is merül minden erénye.
Én egyébként a magam részéről nem tartom jónak azokat az elnevezéseket, melyek nemzetiségre, illetve létező légitársaságok nevére utalnak. Egyrészt hiányolom a fantáziát, másrészt több probléma felmerül. A valóságban is létező légitársaságoknál maximum a nagy és ismert társaságok számíthatnak sok pilótára, a nemzetieknél hasonló a helyzet, talán némileg még rosszabb is, hiszen miért lépne be egy külföldi pilóta hozzájuk? Sok virtuális pilótát viszont épp ez vonz. (Csak aztán hazafias érzelmeik ne merüljenek ki abban, hogy belépnek, hanem repüljenek is rendesen!)
Én a független VA-kat tartom jónak. Ezeknél a töröktől az olaszig, az angoltól a magyarig minden nemzetiség megtalálható. Valahol ez az Internet lényege szerintem.

Hogy érdemes VA-t választani:

Az eddig leírtakból ez már magától értetődő, de azért összefoglalom.
Mielőtt belépsz, nézd meg a honlapjukat. Ne a cicomát figyeld, mert könnyen félrevezeted magad! Azt nézd, milyen lehetőségek vannak, mennyire alapos az oldal, milyen a vezetőség! Utóbbinál gyanús lehet, ha 45 darab ilyen-olyan főnök neve és mail címe van felsorolva, ugyanis egy jó VA-t pár ember könnyen elvezetget.Ha találsz infokat a főnökségről (van ilyen hely is!), akkor azokat olvasd el figyelmesen.
Ha több bázisreptér van, akkor feltétlen érdemes megnézni, hogy melyiken hány pilóta van. Ha találsz egy vagy több olyan állomást, ahol össz 1-2 ember lézeng, esetleg egy sem, akkor az már fura.
Nézd meg a menetrendet és a leírásokat. Milyenek a feltételek. Nézd meg a gépparkot. Neked megfelel-e, olyan gépekkel szeretnél-e repülni, amiket a társaság preferál. Ha idáig eljutottál és minden tetszik, akkor írj egy levelet az egyik managernek, kérdezd meg, amire kíváncsi vagy.
Azt sem árt tisztázni, hogy a VA elfogad-e máshonnan hozott repült órákat, ahogy az a valóságban szokásos, illetve az általa vezetett listát át tudod-e vinni más VA-ba, ha netán később váltani akarsz.
Mielőtt belépnél egy VA-ba, legalább 5-6 darabot nézz meg! Jól gondold meg, hogy ez most csupán egy hirtelen ötlet vagy valóban szeretnél komolyan repülni.  Gondolj arra, hogy a VA ingyenes, akik létrehozták, azok saját szabadidejüket áldozzák fel, ha 1 hétig fogsz repülni és aztán elhanyagolod az egészet, akkor feleslegesen okoztál munkát nekik!

 

To Be Continued

 

home

home